Een snel hoofdgerecht, perfect om in de koelkast te bewaren en dan snel op te warmen. De combinatie van suiker en azijn zorgt niet alleen voor een aangename zoetzure smaak, maar u kunt het gerecht daardoor ook langer bewaren.
Ingrediënten
- Middelgrote courgettes 6
- Gedroogde tomaten 6
- Pijnboompitten 50 g
- Munt Een paar blaadjes
- Boter Een klontje
- Extra vierge olijfolie 2 eetlepels
- Zout en peper .
- Wijnazijn 1 half glaasje
- Suiker 2 eetlepels
Beschrijving
1. Was de courgettes, verwijder de uiteindes en snijd in staafjes.
2. Doe de kookplaat aan en zet er een grote braadpan op.
3. Doe de boter en olie, het teentje knoflook en de helft van de gesneden munt in de pan. Laat het een paar minuten bakken en voeg dan de pijnboompitten en courgettes toe.
4. Kook op matig vuur zonder deksel voor ongeveer 20 minuten, roer vaak, voeg zout en peper toe en snijd de gedroogde tomaten in blokjes.
5. Meng de suiker met de azijn en giet het over de courgettes: laat het vocht verdampen en laat nog 10 minuten doorkoken. Voeg indien nodig zout toe en serveer lauw.