Tweekleurige chocolademousse bereid met de Whirlpool i100 Inductiekookplaat
Tweekleurige chocolademousse bereid met de Whirlpool i100 Inductiekookplaat
Kopiëren naar bureaublad
Moeilijkheid
Medium
Voorbereiding
75 Minuten
Kooktijd
20 Minuten
Porties
4 personen
Een recept op basis van chocolade, een ingrediënt dat goed is voor zowel lichaam als geest. De kracht van chocolade geeft jouw welzijn een natuurlijke boost. Ervaar en deel de positieve invloed van chocolade.
Glutenvrij
Vegetarisch
Omnivoor
Ingrediënten
Pure chocolade
100 g
Witte chocolade
100 g
Verse slagroom
200 ml
Suiker
30 g
Sinaasappelschil
1
Saffraan
1 zakje
Saffraanstampers als garnituur
8
Beschrijving
1.
Schakel de inductiekookplaat Whirlpool i100 in, druk vervolgens op de toets "6th Sense" en kies op het display de functie ''Smelten''.
2.
Plaats een pan op de kookplaat en start de functie door op "OK" te drukken
3.
Leg de pure chocoladereep in de pan en laat hem helemaal smelten
1.
2.
3.
4.
Herhaal de handeling met de witte chocoladereep
5.
Klop in een kom de slagroom met de suiker tot een luchtig mengsel en zet het apart
6.
Giet de pure chocolade in een kom en voeg de helft van de slagroom toe en meng voorzichtig
4.
5.
6.
7.
Voeg in de tweede kom de witte chocolade en de overgebleven slagroom toe en meng het voorzichtig
8.
Voeg de geraspte sinaasappelschil toe aan de pure chocolade
9.
Voeg de saffraan toe aan de witte chocolade en meng het goed
7.
10.
Doe de donkere chocolademousse in glaasjes en dek af met de witte chocolademousse.
11.
Garneer met een krul sinaasappelschil en saffraan stampers
12.
Zet de mousse minstens een uur in de koelkast alvorens op te dienen