Honing geglazuurde gestoomde zalm met limoen en frambozen
Honing geglazuurde gestoomde zalm met limoen en frambozen
Kopiëren naar bureaublad
Moeilijkheid
Makkelijk
Voorbereiding
20 Minuten
Kooktijd
10 Minuten
Porties
4 personen
De zoetheid van de honing en de frambozen, de zure smaak van de limoen en de smaak van zalm zijn de perfecte combinatie voor de WCollection stoomoven. Een recept dat al je zintuigen prikkelt met een vleugje zoetheid.
Glutenvrij
Pescotarisch
Omnivoor
Ingrediënten
Verse zalmfilets
600 gram
Honing
30 gram
Frambozen
100 gram
Balsamicoazijn
20 ml
Verse basilicum
1 plukje
Limoen
1
Roze peper
Een vleugje
Zeezout
Een vleugje
Beschrijving
1.
Meng in een kom de honing en het sap van de limoen.
2.
Leg de zalmfilet in een bakplaat, bestrijk deze met het honingmengsel en het het op smaak met een scheutje gemalen roze peper en zeezout.
3.
Plaats de bakplaat in de oven op de speciaal geperforeerde pan voor stoomkoken.
1.
2.
3.
4.
Vul het reservoir met water totdat de display aangeeft dat hij vol is.
5.
Selecteer de Pure Steam functie, zet de temperatuur op 95 graden en de kooktijd op 10 minuten.
6.
Mix de frambozen met de balsamicoazijn en basilicumblaadjes.
4.
5.
6.
7.
Plaats de zalmfilets in de serveerschalen met de frambozenpuree en de kooksappen.
8.
Garneer het gerecht met de verse basilicumblaadjes en serveer.