Salmoriglio is een bekende traditionele Siciliaanse saus die gebruikt wordt om gegrild vlees en vis op smaak te brengen. Het is vernoemd naar het hoofdingrediënt oregano. In onze versie wordt munt gebruikt in plaats van oregano en wordt sinaasappel aan de citroen toegevoegd voor een extra frisse combinatie. Kooktijd Chef Plus 7 minuten, Supreme Chef 8 minuten.
Ingrediënten
- Zeebaarsfilets 4 stuks van 150 g
- Citroen 1
- Sinaasappel 1
- Knoflook 2 teentjes
- Munt 2 blaadjes
- Extra vergine olijfolie 4 lepels
- Zout 1 snuifje
- Extra vierge olijfolie 4 lepels
- Witte peper 1 snuifje
Beschrijving
1. Pers het sap van de citrusvruchten in een kom met olie, versnipperde munt, zout en peper.
2. Snijd de zeebaarsfilets schuin doormidden en dompel ze langs beide kanten in het mengsel van olie en citrusvruchten.
3. Leg de zeebaarsfilets op de Crispplaat en laat ze na het marineren even uitlekken.
4. Zet de Crispplaat in de magnetron, selecteer de Crispfunctie en stel de kooktijd in op 8 minuten.
5. Als de filets gaar zijn, garneer ze dan met wat geraspte citroen- en sinaasappelschil, voeg de olie en het citrusvruchtenmengsel toe en serveer. Smakelijk!