Ingrediënten
- Verse jus d' orange ½ zakje
- Verse citroensap 1 theelepel
- Sinaasappelschil ½ theelepel
- Olijf olie 6 theelepel
- Bosje bieslook ½
- Witte asperges 300 g
- Groene asperges 250 g
- Rode chili peper 1 klein
- Filet of zalm 2 (200g per stuk)
- Zout en peper -
Beschrijving
1. Meng het sinaasappelsap, citroensap en de geraspte sinaasappelschil met een snufje zout en peper. Meng de olijfolie erdoor, hak de bieslook fijn en voeg dit toe aan het mengsel. Dek af en laat de vinaigrette een uur rusten op kamertemperatuur.
2. Was en schil de asperges. Meng de asperges met 2 eetlepels van de vinaigrette en breng het op smaak met zout en peper. Snijd de chili peper fijn en voeg toe aan de asperges. Schep de gemarineerde asperges op een bord.
3. Kruid de zalmfilet met zout en peper en leg deze bovenop het aspergemengsel op het bord met de platte kant naar beneden. Dek het af en bak het in de magnetron op 650 W gedurende 10 tot 12 minuten. De zalm mag vanbinnen nog roze zien. Besprenkel het met de rest van de vinaigrette en serveer direct.