Een klassiek herfstgerecht omwille van de vorm en ingrediënten. De ongewone combinatie van pompoen en kastanjes is eigenlijk typisch voor de Franse keuken. Het knapperig spek compenseert de zoetheid van de basisingrediënten, waardoor het recept goed in balans is.
Ingrediënten
- Pompoen 500 g
- Kastanjes 200 g
- Knoflook 1 teentje
- Tijm Een paar takjes
- Extra vierge olijfolie .
- Zout en peper .
- Knapperig spek 100 g
Beschrijving
1. Doe de pompoen zonder de schil en de zaden, de gepelde kastanjes, het teentje knoflook, een snufje zout, de helft van de tijm, twee eetlepels extra vierge olijfolie en ongeveer een liter water in een grote kookpot.
2. Doe de kookplaat aan, zet de kookpot erop en kook op matig vuur tot de pompoen en de kastanjes zacht worden.
3. Mix het geheel met een druppel extra vierge olijfolie, breng op smaak met verse tijm en peper, en serveer met krokant spek.