Ingrediënten
- Ui 150 g
- Aubergines of courgettes 300-400 g
- Pepers 300 g
- Tomaten in blik 200 g
- Bouillon 1 leaf
- Tijm 1 sneufje
- Teen knoflook 1
- Oil 1 eetlepel
- Zout een sneufje
- Peper een sneufje
Beschrijving
1. Schil en snijd de uien, hak de knoflook en doe alles in een 2-liter magnetronbestendige schaal met olie. Dek deze af en kook op 750 W gedurende 3 minuten.
2. Was de groenten en snijd de aubergines en courgettes, Snijd de paprika in reepjes en voeg deze toe aan de schaal. Voeg het laurierblad toe en meng goed om de smaken te combineren. Dek af en blijf koken gedurende 5 minuten op 750 W.
3. Voeg de tomatenblokjes toe en kook nog eens gedurende 5-8 minuten. Voeg de tijm, zout en peper toe en roer goed. Tip: Als je van kruidig houdt, voeg dan chili en eventueel een paar stukjes chorizo toe.