Ingrediënten
- Gesneden ui 1 klein
- Teentje knoflook 1 gehakt
- Boter 25 g
- Paddestoelen 30 g gedroogd
- Saffraan 1
- Rijst 350 g
- Droge witte wijn 100 ml
- Geraspte kaas 50 g
- Kokende hartige voorraad - de voorraad kan worden verwarmd in de magnetron voor 5-6 minuten. 700 m
Beschrijving
1. Week de paddestoelen in warm water, snijd ze in stukjes en meng met ui en boter in een ovenschaal; Dek af en laat gedurende 4 minuten op 750 W stomen, halverwege roeren.
2. Voeg de rijst en de wijn toe, roer en nogmaals gedurende 3 minuten op 750 W.
3. Giet de kokende bouillon en de saffraan erbij. Verwarm het gerecht in de ovenschaal gedurende 5-6 minuten. Roer, dek af en kook op 750 W gedurende 6-7 minuten. Dek af en laat koken op 750 W gedurende 7-8 minuten.
4. Haal uit de oven, voeg de geraspte kaas toe en roer goed. Breng op smaak en laat het gerecht een paar minuten rusten voor het opdienen.