Heerlijk smeuïg vanbinnen en lekker krokant van buiten. Deze overheerlijke vegetarische samosa's kun je als hapje bereiden maar evengoed als hoofdgerecht serveren.
Ingrediënten
- Rode linzen 125g
- Ui 1
- Erwtjes 40g
- Currypoeder 2 theelepels
- Kurkuma 1 theelepel
- Limoen 1
- Munt 8 blaadjes
- Bladerdeeg 5 vellen
- Yoghurt 2 eetlepels
- Water 20cl
- Olijfolie -
- Zout -
- Peper -
Beschrijving
1. Giet de rode linzen in een kom. Voeg de gesnipperde ui, erwtjes, curry, kurkuma en 20 cl water toe. Kook de linzen 5 minuten in de magnetron.
2. Voeg de geraspte limoenschil, gehakte munt, peper en zout toe. Meng goed door door elkaar.
3. Snijd de vellen bladerdeeg in tweeën en verdeel de linzenvulling hierover. Vouw het bladerdeeg op tot driehoekjes.
4. Leg de samosa’s op de Crispplaat en gebruik een kwast om ze in te smeren met olijfolie. Bak de samosa’s 5 minuten op de Crispfunctie.
5. Bereid ondertussen het yoghurtsausje. Meng de yoghurt, het limoensap, een scheutje olijfolie, peper en zout in een kommetje. Serveer de samosa’s warm met het yoghurtsausje.