MIESMEALS Appeltaart

  • Kopiëren naar bureaublad
MIESMEALS Appeltaart main image
Gerelateerd product:
Inductiekookplaten
Ontdek meer
Moeilijkheid
Makkelijk
Voorbereiding
5 Minuten
Kooktijd
12 Minuten
Porties
4 personen
Maak kennis met deze variant van de typische Nederlandse appeltaart gemaakt in pasteitjes. Probeer het zelf aan de hand van onderstaand recept! Met heel veel gemak, maak je dit heerlijke appelgebak!
MIESMEALS Appeltaart ingredients
Vegetarisch
Pescotarisch
Omnivoor

Ingrediënten

  • Pak pasteitjes (bijvoorbeeld van Jos Poell) 4
  • Elstar of Jonagold appel 2
  • Rozijnen 50 gram
  • Agavesiroop 3 eetlepels
  • Citroensap 1/2 eetlepel
  • Kaneel 1 theelepel
  • Amandelextract (bijvoorbeeld Dr. Oetker) 2 theelepels
  • Vanillevla 100 gram
  • Walnoten 50 gram
  • Roomboter
  • Scheutje water 150 ml

Beschrijving

1. Bereid de appels voor: Snijd de appels in kleine blokjes.
2. Verhit een beetje roomboter in een koekenpan en voeg de appelblokjes, rozijnen en kaneel toe. Bak dit gedurende 3 minuten. Voeg dan een scheutje water toe en laat het geheel zachtjes inkoken.
3. Voor extra smaak roer je de agavesiroop, citroensap en amandelextract door het appelmengsel. Laat het geheel nog 10 minuten pruttelen, totdat het vocht grotendeels is opgenomen en de appels zacht zijn.
4. Terwijl de appels koken, hak je de walnoten in stukjes.
5. Bedek de bodem van de pasteitjes met een laagje vanillevla. Verdeel vervolgens het appelmengsel erover en strooi de gehakte walnoten er bovenop.
Inductiekookplaten

Gerelateerd product:

Inductiekookplaten

Wij bieden een brede keuze aan inductiekookplaten voor intuïtief en moeiteloos koken.
Gerelateerde recepten