Tortellini vormen de pijlers van de Italiaanse keuken, maar laat u niet intimideren: ze zelf maken is makkelijker dan u denkt. Tortellini bestaan met allerlei mogelijke vullingen, maar de vulling met aubergine is een van de meest smaakvolle, zeker in combinatie met een heerlijke groentesaus.
Ingrediënten
- Verse pasta 300 g
- Aubergines 500 g
- Sjalot 1
- Verse tomatenblokjes 80 g
- Basilicum Een paar blaadjes.
- Extra vierge olijfolie 2 eetlepels.
- Zout en peper .
- - Voor de groenteschotel:
- Courgettes 200 g
- Wortel 150 g
- Selderstronk 1
- Knoflook 1 teentje
- Geraspte parmezaanse kaas 30 g
Beschrijving
1. Bereiding van de saus:
2. Was de groentes en snijd ze in kleine blokjes.
3. Zet een pan op het vuur, voeg de olie en knoflook toe en verwarm.
4. Voeg de wortelen en de selderij toe en kook 3 minuten. Besprenkel met 5 eetlepels water, voeg zout en peper toe en laat 10 minuten koken op een laag vuur.
5. Voeg de courgettes toe en laat ongeveer 3-4 minuten koken. Breng dan op smaak met zout en peper en voeg de basilicum toe.
6. Bereid de pasta:
7. Was de aubergines. Verdeel ze over de lengte in twee en snijd het vruchtvlees dwars door. Zet de aubergines in de oven op 200° en bak 15-20 minuten. Haal ze uit de oven, haal het vruchtvlees eruit met een lepel en hak het fijn.
8. Hak de sjalot fijn en bak in olie. Voeg het vruchtvlees van de aubergine en de tomatenblokjes toe samen met peper en zout en laat verder koken.
9. Voeg de fijngesneden basilicum toe.
10. Rol de verse pasta zeer dun uit, leg het mengsel erop en vouw de tortellini.
11. Zet de kookpan met het water op het vuur.
12. Breng het geheel aan de kook.
13. Kook de tortellini 3-4 minuten, giet ze af, breng op smaak met de groenteschotel en Parmezaanse kaas, en serveer warm.