Met dit ongewone, maar unieke voorgerecht maak je zeker indruk. Het combineert de kruimelige textuur van de Franse tarte tatin met de natuurlijke zoetheid van uien, klaargemaakt met een klein beetje suiker. Kooktijd Chef Plus 21 minuten, Supreme Chef 24 minuten.
Ingrediënten
- Kruimeldeeg 250 g
- Gekarameliseerde ui 3
- Boter 30 g
- Rietsuiker 3 lepels
Beschrijving
1. Pel de uien en snijd in plakjes.
2. Bestrooi de bodem van de Crispplaat met suiker en voeg dan de stukjes boter en de gesneden uien toe. Zet de magnetron op Crispfunctie en bak voor 6 minuten.
3. Haal de plaat uit de magnetron en laat deze even afkoelen. Rol vervolgens het kruimeldeeg uit tot een dun laagje en leg dit over de uien.
4. Zet de Crispplaat in de magnetron, selecteer de Crispfunctie en stel de kooktijd in op 15 minuten.
5. Kiep de Crispplaat op een groot bord om wanneer de kooktijd om is. Snijd de tarte tatin in stukken en garneer met eetbare bloemen aan één kant van het bord.