Pancakes zijn het favoriete ochtendmaal van miljoenen Amerikanen. Dit gerecht dankt zijn succes als ontbijt en tussendoortje, aan de eenvoud en energie die pancakes weten te bieden. De meeste fijnproevers beginnen hun dag graag met een keuken gevuld met de typische geur van pancakes.
Ingrediënten
- Melk 180 ml
- Bloem 100 g
- Ei 1
- Suiker 1 eetlepel
- Blauwe bessen 50 g
- Bakkersgist 2 theelepels
- Boter 2 walnoten
- Honing .
- Zout 1 snuifje
Beschrijving
1. Doe de bloem met de suiker en het bakpoeder in een kom.
2. Meng in een andere kom de melk met het losgeklopte ei en een klontje gesmolten boter zorgvuldig door elkaar.
3. Giet de vloeibare ingrediënten over de droge ingrediënten en meng ze goed tot een glad, vast beslag.
4. Laat 1 uur staan en voeg dan de blauwe bessen toe.
5. Zet de kookplaat op.
6. Neem een pannenkoekenpan en vet deze in met de resterende boter.
7. Verhit de pan en giet er een eetlepel beslag in: bak twee minuten per kant en serveer met honing.