Recept gecreëerd door
Mattanja Obbink
Laat je zeker niet afschrikken door het feit dat er stukjes wortel door de cake zitten...! Met dit heerlijke recept van Mattanja, dat perfect is als toetje of zoetigheid voor bij de koffie of thee, zal jij zeker de blits maken.
Ingrediënten
- Wortel julienne 75 g
- Zelfrijzend bakmeel 75 g
- Bruine basterdsuiker 60 g
- Zonnebloemolie 50 ml
- Magere kwark 50 g
- Ei 1
- Rozijnen, goed gewassen 25 g
- Geroosterde pecannoten, in kleine stukjes 25 g
- Speculaaskruiden 2 tl
- Kaneel 1 tl
- Zout 1/4de tl
- Extra wortel, kaneel en pecannoten als topping -
- Stevige roomkaas, op kamertemperatuur -
- Roomboter, op kamertemperatuur -
- Poedersuiker -
- Vanillepasta of -extract 1 tl
- Wat limoenrasp Optioneel
Beschrijving
1. Bekleed de bakvormpjes met bakpapier. Zowel de bodem als de randen.
2. Pak de mengkom erbij en doe hier het ei, zout, de bruine basterdsuiker, kwark en zonnebloemolie in. Kluts dit door elkaar met een garde.
3. Voeg dan het zelfrijzende bakmeel en de specerijen toe. Roer dit met een spatel tot een glad beslag. Voeg dan de wortel, rozijnen en pecannoten toe. Verdeel het beslag over de twee vormpjes
4. Zet deze op de Crisp plaat en bak ze gaar in 10 minuten op de Crisp stand. Haal ze direct uit de vorm om sneller af te laten koelen.
5. In de tussentijd klop je de roomboter luchtig. Dit doe je met een handmixer of staafmixer met garde opzetstuk. Als de boter niet zacht genoeg is kun je de kom kort onder de hete kraan houden. Dit helpt vaak goed. Wanneer de boter wit van kleur en lekker luchtig is voeg je de vanille en poedersuiker toe. Meng dit goed.
6. Voeg dan in 3 delen de roomkaas toe. Mix steeds tot het is opgenomen voor je het volgende deel toevoegt. Wanneer de frosting af is doe je deze gelijk in een spuitzak met glad spuitmondje erin.
7. Na een half uur afkoelen snijd je de cakes horizontaal door. Leg deze plakken op een snijplank en schuif ze de koelkast in tot ze volledig zijn afgekoeld. Dit duurt 20-30 minuten.
8. Nu kun je het taartje opbouwen. Cake, frosting, cake, frosting enz enz. Maak af met wat extra wortel, pecannoten en kaneel. De taart kun je gelijk aansnijden. Gebruik wel een echt scherp mes en een beetje beleid. Lekkere kop thee erbij en aanvallen maar!