Recept gecreëerd door
Maaike van der Maar
Dit brownie met kruidnoten-recept wil je niet missen! Een heerlijke chocolade brownie met een licht krokante bovenkant en verder lekker smeuïg. Met stukjes kruidnoten erdoor. Een ‘frosting’ van roomkaas met koekkruiden en ook nog versierd met wat extra kruidnoten naar smaak. Smullen maar!
Ingrediënten
- Voor de brownie
- Eieren 3
- Suiker 90 g
- Pure chocolade 100 g
- Ongezouten roomboter 225 g
- Bloem 75 g
- Buisman Classic aroma 1 tl
- Koekkruiden 1 tl
- Kruidnoten 100 g
- Voor de frosting
- Roomkaas 50 g
- Roomboter 25 g
Beschrijving
1. Bekleed de bakvorm met bakpapier of vet deze in.
2. Klop de suiker en de eieren tot ze licht van kleur en heel luchtig zijn.
3. Doe de boter en de chocolade in een kom. Smelt dit in de magnetron of au bain marie en laat iets afkoelen tot kamertemperatuur.
4. Spatel de bloem, Buisman Classic aroma en koekkruiden door de eieren.
5. Spatel dan de gesmolten chocolade en boter er voorzichtig door.
6. Schep de kruidnoten erdoor en giet in de brownie vorm.
7. Bak de brownie binnen 8 minuten op de Crisp-stand.
8. Ondertussen maak je de frosting door alle ingrediënten met een keukenmachine of handmixer luchtig te kloppen.
9. Verdeel de frosting over de brownies en versier met de extra kruidnoten. Snij in stukken en eet smakelijk!