Recept gecreëerd door
Leonie ter Veld
Ingrediënten
- Bladerdeeg 4 plakjes
- Appels 2
- Rietsuiker 20 gram
- Rozijnen handje
- Rasp van citroen 1
- Ei 1
- Kaneel 1 tl
Beschrijving
1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
2. Snijd de appels in kleine stukjes, met schil en al. Meng in een grote kom de stukjes appel met suiker, kaneel en de rozijnen door elkaar.
3. Leg een plakje bladerdeeg op de Crisp schaal. Verdeel er een eetlepel van het appel-kaneel mengsel op en vouw diagonaal dicht. Herhaal dit met alle 4 de flappen.
4. Duw de appelflappen langs de randjes voorzichtig dicht met je vingers en maak daarna een leuk randje door er met een vorkje in te prikken.
5. Smeer de appelflappen in met een beetje geklopt eigeel en top af met een beetje suiker.
6. Bak de appelflappen in 9 minuten goudbruin met de Crisp functie van je combimagnetron.