Kabeljauw met knolselder op Oostendse wijze

  • Kopiëren naar bureaublad
Kabeljauw met knolselder op Oostendse wijze main image
Gerelateerde technologie:
Crisp magnetron
Ontdek meer
Moeilijkheid
Makkelijk
Voorbereiding
10 Minuten
Kooktijd
Vrijstaand: 17 minuten
Inbouw: 13 minuten
Porties
4 personen
Heerlijk toch, zo’n lekker stuk kabeljauw met de pittige en aromatische smaak van knolselder. Nog wat afwerken met wat garnalen en u waant zich helemaal in Oostende!
Kabeljauw met knolselder op Oostendse wijze ingredients
Pescotarisch
Omnivoor

Ingrediënten

  • Knolselder ½
  • Kabeljauwhaasje 600 g
  • Sjalot 1
  • Azijn 3 cl
  • Witte wijn 12 cl
  • Boter 30 g
  • Room 15 cl
  • Grijze garnalen -
  • Olijfolie -
  • Zout -
  • Peper -

Beschrijving

1. Ingrediëntenlijst voor 4 personen.
2. Schil de knolselder en snijd in 4 schijven. Leg de schijven op de Crispplaat, kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
3. Bak 8-12 minuten in de microgolfoven op de Crispfunctie. Kruid intussen het kabeljauwhaasje met peper en zout en snijd in 4 gelijke stukken.
4. Haal de knolselder na 8-12 minuten uit de microgolfoven en schik elk stuk kabeljauw op een schijf knolselder. Bak nog eens 5 minuten in de microgolfoven op de Crispfunctie.
5. Maak ondertussen de saus in een klein pannetje. Stoof de gesnipperde sjalot met de witte wijn en azijn totdat de helft van het vocht verdampt is. Meng er eerst de boter en dan de room onder. Laat 1 minuut zachtjes pruttelen en zeef de saus.
6. Serveer de kabeljauw met de knolselder, lepel er de saus over en werk af met grijze garnalen.
Crisp magnetron

Gerelateerde technologie:

Crisp magnetron

Met de Crisp-functionaliteit geef je je voedingsmiddelen een knapperige en gouden buitenkant.
Gerelateerde recepten