Een vrucht die over de hele wereld bekend is is de appel. Dit recept is licht en gezond waardoor de smaak van de appel goed tot uiting komt.

Ingrediënten
- Groene appels 4
- Kipfilet 250 gram
- Curry masala 1 eetlepel
- Rozijnen 30 gram
- Kaneelstokjes 2
- Steranijs 3
- Verse munt 1 takje
- Tafelzout 1 snufje

Beschrijving
1.
Snijd de kip in dunne reepjes.
2.
Doe de kipreepjes in een kom en voeg de curry Masala, een snufje zout en de muntblaadjes toe.
3.
Voeg de rozijnen en de pijnboompitten toe en mix het goed.
1.
![Groene appels gevuld met kip masala - step1]()

2.
![Groene appels gevuld met kip masala - step2]()

4.
Verwijder het klokhuis van de appel.
5.
Vul de appels met de gekruide kip en plaats deze met de kanaalstokjes en steranijs in een ovenschaal.
6.
Vul het waterreservoir van de oven met water.
5a.
![Groene appels gevuld met kip masala - step5a]()

5b.
![Groene appels gevuld met kip masala - step5b]()

7.
Plaats de schaal met appels op de bakplaat en zet deze in de oven.
8.
Stel de kookparameters in: geventileerde functie, 180°C en een gemiddeld stoomniveau.
9.
Wanneer klaar, serveer de appels in hun jus.
7.
![Groene appels gevuld met kip masala - step7]()

8.
![Groene appels gevuld met kip masala - step8]()

9.
![Groene appels gevuld met kip masala - step9]()
