Een klassieker uit de Indonesische keuken, opnieuw bekeken en lichter gemaakt in mediterrane stijl.

Ingrediënten
- Biologische kipfilet 400 gram
- Amandelmeel 100 gram
- Pindakaas 2 lepels
- Sojasaus 2 lepels
- Sjalot 2
- Limoen 1
- Zeezout een snufje
- Bamboe spiesjes 8
- Zonnebloemolie 4 lepels

Beschrijving
1.
Snijd de kip in lange dunne reepjes
2.
Rijg de kipreepjes op de stokjes
3.
Giet het amandelmeel in een kom
1.
![Glutenvrije in amandelmeel gepaneerde kipsaté - step1]()

2.
![Glutenvrije in amandelmeel gepaneerde kipsaté - step2]()

3.
![Glutenvrije in amandelmeel gepaneerde kipsaté - step3]()

4.
Voeg de pindakaas en sojasaus toe
5.
Snijd de sjalot fijn en voeg deze toe aan het mengsel
6.
Bestrijk de spiesjes met een lepel met de amandel-pindacrème
4.
![Glutenvrije in amandelmeel gepaneerde kipsaté - step4]()

5.
![Glutenvrije in amandelmeel gepaneerde kipsaté - step5]()

6.
![Glutenvrije in amandelmeel gepaneerde kipsaté - step6]()

7.
Leg de spiesjes op de speciale Crisp Fry-plaat in de magnetron
8.
Plaats de plaat in de holte
9.
Stel de Crisp Fry-functie in, voer het gewicht in en druk op Start om te beginnen met koken
7.
![Glutenvrije in amandelmeel gepaneerde kipsaté - step7]()

8.
![Glutenvrije in amandelmeel gepaneerde kipsaté - step8]()

9.
![Glutenvrije in amandelmeel gepaneerde kipsaté - step9]()

10.
Klop ondertussen het limoensap met de olie en het zout los
11.
Wanneer ze gaar zijn, verwijder je de spiesjes
12.
Serveer met een beetje zeezout en limoensaus
10.
![Glutenvrije in amandelmeel gepaneerde kipsaté - step10]()

11.
![Glutenvrije in amandelmeel gepaneerde kipsaté - step11]()

12.
![Glutenvrije in amandelmeel gepaneerde kipsaté - step12]()
