Recept gecreëerd door
Anne Verschuuren
Een heerlijk, hartig recept met een frisse nasmaak. Met deze hartige taart van Anne heb je van alles wat: het gezonde van de witlof, een pittige smaak van de blauwe kaas en een zoete smaak door de karamel. En dat alles binnen 11 minuten met Crisp! Dat wordt smullen.
Ingrediënten
- Witlof 5 stronken
- Roomboter 50 g
- Bladerdeeg 6 plakken
- Sinaasappel 1
- Blauwe kaas 125 g
- Bruine suiker 2 el
Beschrijving
1. Snijd 5 witlof stronken door de helft en bak ze kort aan in een pan met boter. Voeg sap van 1 sinaasappel toe en laat een paar minuten sudderen. Laat ze vervolgens goed uitlekken!
2. Vet de Crisp schaal in met boter.
3. Doe 2 eetlepels bruine suiker en 2 eetlepels water in een steelpannetje en maak karamel. Roer er als laatste 40gr roomboter door.
4. Schenk de karamel in de Crisp schaal. Leg de witlof erop, top af met 125 gr blauwe kaas en sinaasappelrasp.
5. Dek af met 6 ontdooide plakjes bladerdeeg.
6. Bak 11 minuten in de Whirlpool Combimagnetron op de Crisp functie, laat de taart afkoelen en smullen maar!