wp_facet_zero_result
wp_facet_clear_filterZo eenvoudig als wasmachines zijn in gebruik, zo verwarrend kan het keuzeaanbod zijn. Daarom helpt Whirlpool je graag op weg. Hoe kies je de beste wasmachine? Het antwoord is hierbij afhankelijk van ieders levensstijl. Zo twijfelen sommigen over een was-droogcombinatie, anderen dan weer over een wasmachine met een bovenlader of een voorlader. Ook de prijs van het toestel bepaalt natuurlijk mee jouw keuze. Oudere modellen zoals de beste wasmachines van 2023 zijn mogelijk lager in prijs, maar bevatten dan weer minder technologische ontwikkelingen. We begeleiden je graag naar de beste wasmachine voor jou.
De belangrijkste vraag luidt: “Wat heb jij nodig?” Bestudeer de grootte, wensen en behoeften van jouw gezin en beslis zo of je een wasmachine nodig hebt van 9kg, 10kg, 12kg of iets daarbuiten. Whirlpool biedt wasmachines aan met een capaciteit van 6kg tot 11kg. Een wasmachine moet voor jou groot genoeg zijn om jouw vaakst voorkomende hoeveelheid eenvoudig in één wasbeurt schoon te maken. Indien je een groot gezin hebt, veel beddengoed hebt of wekelijks veel wasgoed hebt, is het aan te raden voor een model te kiezen met een grotere capaciteit. Dit zal je tijd en geld besparen. Een leidraad in de gewichten:
Bij Whirlpool heb je de keuze tussen een voorlader en een bovenlader. Het verschil? Een voorlader is de standaard wasmachine zoals jij en ik ze kennen waarbij de deur zich aan de voorzijde bevindt en deze zijwaarts opengaat. Het voordeel hiervan is dat de droger op de wasmachine geplaatst kan worden en zo bespaar je ruimte. De afmetingen zijn doorgaans 60cm breed op 85cm hoog. Een bovenlader is minder voorkomend maar erg handig wanneer je weinig plaats hebt voor de wasmachine. Doorgaans zijn ze namelijk smaller dan de voorladers.
Wens je een wasmachine of droger te kopen, dan is deze afweging er een die velen maken. Of je nu op zoek bent naar een eerste combi of je graag je bestaande toestel vervangt: het blijft belangrijk om de voor- en nadelen van de combinatie te benoemen. Het grootste voordeel is ruimte. Door beide toestellen in één te combineren zorg je ervoor dat je niet op de te drogen kleren hoeft te wachten. Whirlpool biedt verschillende modellen aan die zo de ruimte optimaal benutten. Het nadeel is dat beide toestellen afzonderlijk vaak over meer functies beschikken waardoor jouw wasgoed met een nog betere zorg wordt gewassen en gedroogd.
Whirlpool is koploper op het vlak van technologie in wasmachines. Zo bezitten onze wasmachines 6TH SENSE technologie. Deze innovatieve functie zorgt ervoor dat de wasmachine automatisch de optimale instellingen selecteert op basis van de lading en het type kleding. De ingebouwde sensoren weten exact hoeveel wasgoed er in de trommel zit waardoor je water en energie bespaart, en dit terwijl jouw kleding toch perfect schoon wordt. Wanneer je dus beslist een donsdeken, wollen trui, douchegordijn, hoofdkussen, sneakers of schoenen die voornamelijk uit stof vervaardigd zijn in de wasmachine te stoppen, past de machine automatisch de temperatuur aan. Zo wordt een verkeerd gekozen programma of mogelijke schade geminimaliseerd.
Een wasmachine gebruikt standaard 60 liter per wasbeurt. Doordat de 6TH SENSE technologie het waterverbruik afstemt op het vulgewicht, verbruik je dus systematisch de juiste hoeveelheid water zonder verspilling.
Daarnaast kan je ook kiezen voor wasmachines met een ingebouwde FreshCare+ Steam functie. Deze garandeert je 100% frisheid zelfs als je jouw wasgoed in de machine vergeet. Zo komt de kleding nooit stinkend uit de wasmachine en resulteert natte kleding nooit in vieze geurtjes. Andere technologieën zijn ZenTechnologie, SteamRefresh en AutoDose. Alles om jouw wasbeurten te ontzorgen van A tot Z.
Hygiëne is erg belangrijk voor Whirlpool. Daarom bevatten verschillende toestellen de functie SteamHygiene ook bekend als het hygiëneprogramma. Hiermee verwijder je tot 99,9% van de meest voorkomende bacteriën. Belangrijk wanneer bestaande allergieën jouw keuze kunnen beïnvloeden.
Bij een 1600 toeren wasmachine is de restvochtigheid van de kleding lager dan bij een 1400 toeren wasmachine wat resulteert in een kortere droogcyclus indien je een droogkast of warmtepompdroogkast wilt gebruiken. Je verbruikt dus minder energie omdat de droogcyclus korter zal zijn.
Bij een 1600 toeren wasmachine blijft er minder restvocht in de kleding dan bij een 1400 toeren wasmachine. Dit resulteert in een kortere droogcyclus als je een droger of warmtepompdroger wilt gebruiken. Je verbruikt dus minder energie.
Afhankelijk van welke wasmachine je koopt, en nog belangrijker de ruimte waarin je deze plaatst, loopt de installatie van jouw Whirlpool wasmachine verschillend. Zo heb je de keuze tussen een ingebouwd model of een vrijstaand model. De eerste variant wordt ingebouwd in een meubelstuk, in tegenstelling tot de vrijstaande modellen. Ingebouwde wasmachines zijn doorgaans iets groter dan hun tegenhanger en kunnen daardoor meer ruimte innemen. We sommen graag de voordelen van beide modellen voor je op.
Heb je geen berging of andere ruimte en moet je de wasmachine in de keuken plaatsen? Dan is een ingebouwde Whirlpool wasmachine de beste keuze. Zo kan je kan de wasmachine mooi integreren en bekleden met een frontpaneel opdat alles één mooi geheel vormt.
Een vrijstaande machine aan de andere kant is budgetvriendelijker in aankoopprijs dan een ingebouwde wasmachine. Het grote voordeel van een vrijstaand model is dat je het toestel makkelijk kan verplaatsen wanneer er ruimte beschikbaar is. Daarnaast kun je hem ook eenvoudig onder een werkblad schuiven.
Bij de installatie van beide modellen is het belangrijk na te gaan of je de afvoer van de wasmachine correct hebt geplaatst. Respecteer de aanbevolen afvoerhoogte zoals vermeld in de gebruiksaanwijzing.
Onze toestellen worden allen geleverd met een duidelijke Whirlpool wasmachine handleiding. Deze licht je helder toe waarvoor de symbolen op de wasmachine staan, over welke programma’s je beschikt, en hoe je de wasmachine correct en zorgvuldig onderhoudt. Zo’n onderhoud is belangrijk om de langere levensduur van de machine te garanderen. In de handleiding vind je daarom effectieve tips hoe je eenvoudig de wasmachine reinigt. Onderwerpen als de filter reinigen, de wasmachine schoonmaken, hoe je vieze geuren voorkomt, hoe je de pomp en het rubber van de wasmachine reinigt, hoe je eenvoudig dierenharen verwijdert, enzovoort komen aan bod.
Mocht de wasmachine toch problemen ondervinden, dan heeft Whirlpool een uitgebreid assortiment aan vervangende onderdelen beschikbaar. Hierdoor kan een Whirlpool monteur of een derde partij moeiteloos de deurrubbers van de wasmachine vervangen, net als ook de lagers, schokdempers, koolborstels, pomp, veren, enzovoort. Whirlpool voorziet je ook van handige tips en handleidingen voor het oplossen van eventuele problemen, zoals: een verstopte afvoer, een storing in de afvoer of watertoevoer, een foutmelding of een wasmachine die lekt aan de onderkant. Zo word je efficiënt begeleid in de snelste weg naar de reparatie van jouw wasmachine.
Naast de belangrijkste features en programma’s is de energieklasse een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden. Aangezien je de wasmachine mogelijks meermaals per week gebruikt, kan je op jaarbasis aardig wat euro’s besparen wanneer je kiest voor een zuinig model. De energieklasse van een toestel vertelt je hoe duurzaam de machine is zowel voor de planeet als voor de portemonnee: des te lager de klasse, des te meer energie jouw machine zal verbruiken bij elke wasbeurt. Hierbij betekent dat A minder verbruikt dan B en op zijn beurt minder dan C, D, E, F en ten slotte G. Om erachter te komen hoe zuinig het toestel dus is, neem je de klasse onder de loep. Ongeveer de helft van alle Whirlpool wasmachines behoren tot energieklasse A, en bijna alle overige wasmachines tot energieklasse B.