Hier volgen nog enkele paar tips...
1. Plannen! Koop tijdens het winkelen de verse producten als laatste.
2. Vervoer uw verse producten in de zomer in geïsoleerde zakken. Zo vermijdt u temperatuurschommelingen die ervoor zorgen dat het voedsel sneller bederft.
3. Uitpakken! Doe de onnodige verpakkingen, zoals de kartonnen dozen van bijvoorbeeld melkverpakkingen, weg want deze isoleren onnodig in de koelkast.
4. Schoonmaken! Verwijder aarde van fruit en groenten voordat u ze in de groentelade legt.
5. Inpakken! Voedselrestjes. Bewaar klaargemaakte groenten en fruit in plastic of glazen bakjes met een deksel.
6. Dek koude vleeswaren en gebakjes af met aluminiumfolie om oxidatie te voorkomen.
7. Dek vlees en kaas af met plastic folie en zorg dat er geen luchtbellen ontstaan. Ventileren!
8. Laad de schappen van uw koelkast niet te vol. Voor een maximaal rendement moet de lucht vrij kunnen circuleren tussen de producten.
9. Zorg dat de voedingswaren de achterwand van uw apparaat niet raken.
10. Zet een warm product pas in de koelkast als het is afgekoeld.